Derfor skal I gennemføre en APV – lige nu

En Arbejdspladsvurdering – eller en APV – skal foretages som minimum hvert tredje år, men derudover også når der sker store ændringer i organisationen. Det kunne være en større omrokering i ledelse og afdelinger, måske komplet nyt udstyr, der kræver nye kompetencer; eller også kunne det være en pandemi, der påvirker organisationens opgaver, arbejdsgange og kollegiale samvær. I så fald er det ved at være på tide at gennemføre en APV.

Hverdagen er mere og mere genkendelig, hvilket også betyder, at noget af det pres, vi har været underlagt i snart halvandet år, er ved at løsne sig. Vi kan igen trække vejret. Men hvordan ser arbejdsmiljøet ud, når vi kommer tilbage? Alt er ikke som det plejer, det ved vi allerede – spørgsmålet er, om arbejdsmiljøet trækker os op af den pressede stemning, eller skubber os længere ned?

Konsekvenser ved ikke at gennemføre en APV

En APV afsøger aktivt arbejdsmiljøet for udfordringer og problemer, som påvirker medarbejderne i en negativ retning. Når disse problemer ikke bliver udbedret, vil problemerne manifestere sig i medarbejderne, som en almen reaktion på et arbejdsmiljø, der ikke er velfungerende. Dette vil kunne ses på:

 • Højt/vedvarende sygefravær
 • Udskiftning af medarbejdere
 • Risiko for arbejdsulykker
 • Dårligere omdømme
 • Ovenstående konsekvenser vil derudover også kunne mærkes på bundlinjen

Effekterne af en veludført APV

En APV er med til at sikre et godt arbejdsmiljø, ved at lytte til medarbejdernes oplevelser og behov, og derefter handle på disse. APV’en kan foretages hurtigt og effektivt, eller den kan være en del af en større udviklingsproces – uanset hvad, vil den tid og de ressourcer, der anvendes, være en investering i medarbejderne og organisationen. Det vil blandt andet skabe:

 • Bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø
 • Mere motiverede og engagerede medarbejdere
 • Øget fastholdelse
 • Lettere tiltrækning af nye medarbejdere
 • Et godt omdømme
 • Større afkast på bundlinjen

En 3-trins APV: Effektiv tilpasning til enhver organisation

Hvor mange APV’er er udviklet med et branchespecifikt fokus, er vores 3-trins APV udviklet til at kunne tilpasse samtlige roller i enhver organisation. Denne Arbejdspladsvurdering fokuserer derfor på tre områder, som især er med til at adskille organisationens forskellige medarbejderfunktioner: Aktivitetsniveau, den fysiske arbejdsplads og det sociale og mentale. Alt efter medarbejdernes besvarelser, vil det dynamiske spørgeskema tilpasse sig, og kun give medarbejderen de spørgsmål, der er relevante for dennes specifikke rolle.

Derudover ved vi, at hjemmearbejde er kommet for at blive, og at I som arbejdsplads også har ansvar for hjemmekontoret – derfor omfatter 3-trins APV’en selvfølgelig både virksomhedens områder og hjemmearbejdspladsen.

3-trins APV’en er en ny form for APV, der både er mere effektiv og tilpasningsdygtig. Læs mere om den lige her.